Παραλία Κατερίνης

Η Παραλία Κατερίνης είναι παραλιακή περιοχή της Πιερίας στις όχθες του Θερμαϊκού κόλπου με 1470 μόνιμους κατοίκους και σήμερα αποτελεί συνοικία της Κατερίνης. Απέχει 8 χλμ από το κέντρο της πόλης και λόγω της προνομιακής γεωγραφικής του θέσης έχει αναπτύξει αξιόλογη τουριστική και εμπορική δραστηριότητα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Απέχει 8 χλμ από το κέντρο της πόλης και λόγω της προνομιακής γεωγραφικής του θέσης έχει αναπτύξει αξιόλογη τουριστική και εμπορική δραστηριότητα εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Δημιουργήθηκε το 1922 όταν εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά πρόσφυγες από την Κίο της Μικράς Ασίας. Οι κύριες δραστηριότητες των κατοίκων ήταν η αλιεία, η γεωργία και το διαμετακομιστικό εμπόριο πρώτων υλών δια θαλάσσης μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60 που επικράτησε η τουριστική βιομηχανία. Οι κύριες δραστηριότητες των κατοίκων ήταν η αλιεία, η γεωργία και το διαμετακομιστικό εμπόριο πρώτων υλών δια θαλάσσης μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60 που επικράτησε η τουριστική βιομηχανία.
Έκτοτε, υπήρξε μια ραγδαία οικιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προσελκύοντας χιλιάδες ανθρώπους και δραστηριότητες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και έγινε η περιοχή όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Paralia Olympus Riviera

Για τον επιστκέπτη

  • Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν μια αξέχαστη εμπειρία δοκιμάζοντας πολλές δραστηριότητες….
  • Κολύμβηση και θαλάσσια σπορ
  • Ψώνια από τα πολυάριθμα καταστήματα
  • Εστιατόρια με τοπική κουζίνα, κυρίως θαλασσινά
  • Διασκεδαστικές δραστηριότητες
  • Πολιτιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις
Paralia - Olympus Riviera

Ακτές Ολύμπου

Εύκολη πρόσβαση στα αξιοθέατα της περιοχής

Ancient Dion

Ιστορία

Η Πιερία είναι εξαιρετικά διάσπαρτη με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Το φημισμένο Δίον, ο προϊστορικός οικισμός στο Μακρύγιαλο, η αρχαία και βυζαντινή Πύδνα, η κοντινή τοποθεσία Λουλουδιές, τα αρχαία Λείβηθρα είναι οι πιο γνωστοί αρχαιολογικοί χώροι ανοιχτοί στο κοινό. Το φημισμένο Δίον, ο προϊστορικός οικισμός στο Μακρύγιαλο, η αρχαία και βυζαντινή Πύδνα, η κοντινή τοποθεσία Λουλουδιές, τα αρχαία Λείβηθρα είναι οι πιο γνωστοί αρχαιολογικοί χώροι ανοιχτοί στο κοινό.

Όλυμπος

Επισκεφθείτε τον μυθικό Όλυμπο. Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι διαθέτουν προσεκτικά οργανωμένες διαδρομές και ειδικά, φιλόξενα καταφύγια. Οι δρόμοι και τα μονοπάτια που διασχίζουν το βουνό επιτρέπουν ωστόσο στους επισκέπτες που δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ορειβασία ή ιδιαίτερες γνώσεις να γνωρίσουν από κοντά το βουνό, την ποικιλόμορφη χλωρίδα και πανίδα και τη φυσική ομορφιά του. Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι διαθέτουν προσεκτικά οργανωμένες διαδρομές και ειδικά, φιλόξενα καταφύγια. Οι δρόμοι και τα μονοπάτια που διασχίζουν το βουνό επιτρέπουν ωστόσο στους επισκέπτες που δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ορειβασία ή ιδιαίτερες γνώσεις να γνωρίσουν από κοντά το βουνό, την ποικιλόμορφη χλωρίδα και πανίδα και τη φυσική ομορφιά του.

Mt. Olympus
Palaios Panteleimonas

Παράδοση

Παραδοσιακά χωριά στον Όλυμπο και τα Πιερία είναι εύκολα προσβάσιμα. Θα ανταμειφθείτε με το εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Περιτριγυρισμένοι από εντυπωσιακά δάση, ξεχωρίζουν για την ενδιαφέρουσα μακεδονική αρχιτεκτονική τους, όπου η πέτρα είναι το κύριο οικοδομικό υλικό, και κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την παραδοσιακή ζωή. Θα ανταμειφθείτε με το εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Περιτριγυρισμένοι από εντυπωσιακά δάση, ξεχωρίζουν για την ενδιαφέρουσα μακεδονική αρχιτεκτονική τους, όπου η πέτρα είναι το κύριο οικοδομικό υλικό, και κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την παραδοσιακή ζωή.

Θρησκευτικός τουρισμός

Η Πιερία διαθέτει μια πλούσια συλλογή από εκκλησίες ή μοναστήρια, τα σημαντικότερα ανήκουν στη βυζαντινή ή μεταβυζαντινή περίοδο. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη νότια Πιερία σε ορεινές τοποθεσίες γιατί ήταν πιο ασφαλής σε περιόδους πειρατικών επιδρομών και εισβολών. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη νότια Πιερία σε ορεινές τοποθεσίες γιατί ήταν πιο ασφαλής σε περιόδους πειρατικών επιδρομών και εισβολών.

Agios Dionisios - Olympus
Pozar

Ευεξία

Οι καταρράκτες στο Πόζαρ, μια μεγάλη πισίνα με ιαματικό νερό να πηγάζει από τα έγκατα της γης, το αρχαίο Πόζαρ σε συγκεκριμένες περιοχές είναι πράγματι ένα θαύμα της φύσης. Θα βρείτε επίσης μια σειρά από νέα ιδιωτικά Πόζαρ τα οποία μπορείτε να απομονώσετε για μία ή περισσότερες ώρες για να απολαύσετε με τους φίλους σας. Θα βρείτε επίσης μια σειρά από νέα ιδιωτικά Πόζαρ τα οποία μπορείτε να απομονώσετε για μία ή περισσότερες ώρες για να απολαύσετε με τους φίλους σας.

Ψώνια

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα βρείτε τα ψώνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαιρετικά βολικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε μέσα και να περιπλανηθείτε στην «πλατεία» που σχηματίζεται από τέσσερις μεγάλους δρόμους: Εγνατία, Εθνική Αμύνης, Λεωφ. Νίκης. και Βενιζέλου.

Thessaloniki

Αξιοθέατα

Όλυμπος

Παλαιός Παντελεήμονας

Αρχαίο Δίον

Μετέωρα

Θεσσαλονίκη

Πόζαρ

Ξενοδοχείο Ηιώνη